Nieuws

01-09-2019 / Het assortiment groei en we zijn dan ook blij dat we jullie een uitgebreid scala van sambals en boemboes kunnen aanbieden. Onderstaand treft een kleine greep uit deze deze producten en de aantrekkelijke prijs waarbij we ze aanbieden.01-06-2019 / Na een jaartje gestaag gegroeid te zijn met haar winkel heeft ToonHouse begin van dit jaar besloten naar een grotere andere locatie te zoeken voor haar winkel. De zoekactie is geslaagd en per 1 juni 2019 heeft ToonHouse haar nieuwe winkel geopend aan de Schubertlaan 28 te Apeldoorn. Het assortiment is fors uitgebreid.


De verbouwing van de winkel was een hele klus. Tussenmuren zijn verwijderd, nieuwe vloer is gegoten, nieuwe LED verlichting en alle elektra (incl meterkast) is vernieuwd. We zijn er blij met het resultaat.Ook heeft ToonHouse een nieuw logo gekregen zoals u op de foto kan zien. Komende maanden zal er nog de nodige reclame worden aangebracht aan het pand, zodat u ons goed kunt vinden.


Afsluitend is er een nieuwe flyer waarmee we nieuwe klanten attent willen maken op de nieuwe winkel vol heerlijke oosterse producten. Het assortiment is verruimt met nieuwe producten uit o.a. Indonesië.1 keer per week (meestal woensdag) is er een levering van verse tropische groente en fruit. Zoekt u een specifiek product, laat het ons weten. Mochten we het nog niet hebben in de winkel dan kunnen we voor u kijken of we het product aan ons assortiment kunnen toevoegen.


08-03-2017 / We staan in de krant. Het echte werk kan beginnen. Ondertussen zijn we achter de schermen druk met het voorbereiden van een nieuwe levering RiceBerry.

 

 

07-01-2017 / Onze eerste Thaise producten zijn beschikbaar. We zijn blij met het toevoegen van o.a. vissauzen, rice berry en rode mieren eieren aan ons assortiment.

28-10-2016 / Op dit moment  zijn we druk met het samenstellen van ons eerste assortiment Thaise producten. Hieronder treft u producten aan die u over enkele maanden bij ons kan verwachten.

 

Binnenkort verwachte producten

 

 

Overige nieuws

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Eet eens…..rijst!

Rijst is het meest gegeten voedingsmiddel ter wereld. Bij rijst denken de meeste mensen aan Basmati en Pandan. Dit zijn de twee bekendste groepen van rijstsoorten. Basmati (korte korrel) overheerst in en rond India en Pandan (lange korrel) in Zuid-Oost Azië. Pandan wordt ook wel Jasmin of Hom Mali rijst genoemd. Jasmin rijst is de basis voor bijna alle gerechten uit Thailand. Jasmin rijst kan dan ook niet ontbreken in ons assortiment. Naast witte Jasmin rijst bieden wij ook een aantal bijzondere varianten aan. De meeste rijst die wordt gegeten is wit. Witte rijst geeft een hoge opbrengst (voedingswaarde) per vierkante meter. Het verbouwen van andere soorten rijst is in het verleden zelfs een tijd niet toegestaan geweest. Men spreekt dan ook wel van “verboden” rijst.

Ketan rijst

Naast witte rijst weten veel mensen ook nog wel kleef of Ketan rijst te noemen. Deze rijst bevat meer suiker, waardoor het na bereiden aan elkaar plakt. Door de extra suiker smaakt Ketan rijst zoeter. Naast de witte Ketan rijst bieden wij ook een zwarte variant. Van een combinatie van witte en zwarte Ketan rijst worden o.a. toetjes gemaakt. De zwarte Ketan rijst kleurt mooi paars na bereiding. Maar hoe zit het nu met de “verboden rijst”?

“Verboden rijst”

Afgelopen decennia is er meer en meer aandacht gekomen voor oude rijst rassen. Dit is niet zonder reden. Oude rijstrassen staan dichter bij de wilde rijst en zijn daarom minder vatbaar voor ziektes. Nog veel belangrijker is dat deze rijst stoffen bevat die gezonder zijn dan de witte rijst. Vaak wordt zilvervlies rijst of bruine rijst die in de grote supermarken als gezonder gezien en dat klopt. “Verboden rijst” is echter nog veel gezonder. Zo bevat zwarte rijst (niet te verwarren met zwarte Ketan of wilde rijst) veel antioxidanten, gezonde vezels en kan ontstekingen remmen.

Gezonde eigenschappen

“Rice Berry” is één van de voedingsmiddelen met het hoogste gehalte antioxidanten.  Het eten van “verboden rijst” helpt het ontwikkelen van diabetes, hartziektes en overgewicht tegen te gaan. Zwarte rijst wordt ook wel “Rice Berry” genoemd. Naast “Rice Berry” worden verschillende andere “verboden rassen” (bruine en rode varianten) op de markt gebracht. Sommige zoals het ras Sinlek bevatten vezels die de eigenschap hebben dat ze de opname van suiker verminderen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

.